E R M I S A W A R D S
ΝΕΑ

Απονομή Βραβείων Ermis 2023

ΝΕΑ   05/02/2024

Ermis White: μια νέα κατηγορία τιμητικών βραβεύσεων για τη δημιουργικότητα πέρα και πάνω από όρια 


Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου, 2024: Για μια ακόμη χρονιά, η Τελετή Απονομής των ERMIS AWARDS, του κορυφαίου θεσμού αναγνώρισης της δημιουργικότητας στο χώρο της Επικοινωνίας, ανέδειξε τους ανθρώπους και τις εταιρείες του κλάδου που κατάφεραν, μέσα από τη δουλειά τους, να κερδίσουν το 2023 τις εντυπώσεις και να αποσπάσουν το πολυπόθητο βραβείο. Στις κριτικές επιτροπές, Live και Online, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 κριτές από την Ακαδημία Κριτών των Ermis Awards.    

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στο Ωδείο Αθηνών,  όπου βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα στις ενότητες Διαφήμιση, Branding & Design, Δημόσιες Σχέσεις, Direct Marketing, Digital, Media, Παραγωγή Διαφημιστικών Ταινιών, Μουσικής και Εκδηλώσεων.

Φέτος, στα Ermis Awards εντάσσεται μια νέα ειδική διάκριση με τίτλο Ermis White. Πρόκειται για μια σειρά διακρίσεων, που έχουν στόχο να αναδείξουν το συλλογικό χαρακτήρα της δημιουργικότητας, που σχετίζεται με τη φαντασία, την έμπνευση, την καινοτομία, την εφευρετικότητα, τη συνδυαστική και out-of-the-box σκέψη ανεξαρτήτως ορίων και κλάδων και συναντάται καθημερινά στη ζωή όλων. Είναι μια τιμητική διάκριση για τη δημιουργικότητα, που προσφέρει στον άνθρωπο, που λύνει προβλήματα, που παράγει θέαμα, δημιουργεί τάσεις, ανοίγει συζητήσεις, διαμορφώνει κουλτούρα.  Με στόχο λοιπόν να αναδειχθεί η αξία και η δύναμη της δημιουργικότητας πέρα και πάνω από τα στενά όρια του κλάδου της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης, οι Ειδικές Βραβεύσεις, τα Ermis White, φέτος εστιάζουν στο πώς η δημιουργικότητα βρίσκει έκφραση και εφαρμογή στην πολιτική και τον κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα, δύο Ermis White για το 2023 απονεμήθηκαν στους:

Γραφείο Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την TikTok Καμπάνια που σχεδίασε και υλοποίησε, αποδεικνύοντας πως δημιουργία είναι να διαμορφώνεις μια νέα πραγματικότητα μέσα από καινούργιες ιδέες.
Ευθύμη Φιλίππου, όπου μετά από αρκετά χρόνια στη διαφήμιση, με πολλές διακρίσεις, είναι πλέον ένας καταξιωμένος σεναριογράφος. 

H Πρόεδρος των Ermis Awards, Καλλίνα Κυρατσούλη, κατά τη διάρκεια της Τελετής ανέφερε: «Σε μια χρόνια που τα Ermis Awards ξεκινάνε μια προσπάθεια να θυμίσουν ποσό έντονη είναι η ανάγκη για δημιουργικότητα και εξωστρέφεια, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι αν είμαστε όλοι μαζί. Όπως είμαστε σήμερα σε αυτήν εδώ την αίθουσα. ‘Οταν όλοι μαζί βάζουμε στόχο να είμαστε δημιουργικοί, γεννιούνται ιδέες ξεχωριστές σαν αυτές που θα χειροκροτήσουμε και θα βραβεύσουμε σήμερα εδώ».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Ευθύμης Φιλίππου ευχαρίστησε σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε μέσα από τη διαδρομή του στη διαφήμιση και παραμένουν φίλοι και συνεργάτες του και στη νέα, σπουδαία, διαδρομή του, προσφέροντας του «μεγάλη υποστήριξη, χαρά, αγάπη και γνώσεις», όπως ο ίδιος δήλωσε.

Η κ.Κύρα Κάπη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γραφείου Πρωθυπουργού δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο: «Ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε έναν τρόπο να υπάρξουμε σε αυτήν την πλατφόρμα, να βρούμε έναν τρόπο που να μην είναι ''βαρετός'' και να μην είναι καθόλου ''cringe''....Πίσω από αυτή την καμπάνια είναι ένας πρωταγωνιστής, ο οποίος, ενώ παίρνει πάρα πολύ σοβαρά τη δουλειά του, δεν φοβήθηκε καθόλου να τσαλακωθεί και να δείξει στον κόσμο αυτό που ζούμε εμείς καθημερινά στο γραφείο».

Οι μεγάλες διακρίσεις του 2023, έχουν ως εξής:
AD Agency of the Year: Ogilvy 
Direct Agency of the Year: Ogilvy
Branding & Design Agency of the Year: Beetroot  
Digital Agency of the Year: Ogilvy
Media Agency of the Year: Tempo OMD Hellas 
PR Agency of the Year: Ogilvy
Film Production Company of the Year: TopCut Modiano  
Client of the Year: Aegean Airlines  
Brand of the Year | Services: Aegean Airlines
Brand of the Year | Products: Dove


Επιπλέον, φέτος απονεμήθηκε και η διάκριση Creative Bravery στις Εκδόσεις Ψυχογιός για το έργο «Ένα βιβλίο χωρίς εξώφυλλο». Η διάκριση αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες για κάθε χρονιά, επειδή αναζητά, εντοπίζει και αναδεικνύει το διαφημιζόμενο που τόλμησε να βγει από το comfort zone του – όποιο είναι αυτό – και έσπασε τα κλισέ της κατηγορίας του, ώστε να εκπλήξει, να κινητοποιήσει, να κάνει τη διαφορά.

Το πιο χαριτωμένο highlight της βραδιάς ήταν η τιμητική φιλοξενία τριών γνωστών πρωταγωνιστών διαφημιστικών ταινιών, που πάντοτε δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πρόκειται για τα σκυλάκια (τον Τζετ, την Κάρμα και τη Βι), τα οποία ανέβηκαν με άνεση στη σκηνή, πήραν τα treats τους και ένα μεγάλο χειροκρότημα. Τα Ermis Awards και η Purina, ως χορηγός της ενέργειας, θα βοηθήσουν και τα λιγότερο προνομιούχα σκυλάκια, προσφέροντας 5.000 δωρεάν γεύματα στη Dogs' Voice. 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ την ευθύνη για την παραγωγή είχε η Foss Productions

Δείτε όλες τις διακρίσεις εδώ.

BACK TO LIST

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μάθετε περισσότερα εδώ