E R M I S A W A R D S
ΝΕΑ

Σημαντικές αλλαγές στα Ermis Awards

ΝΕΑ   06/11/2018

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΕ, κο Μανόλη Παπαπολύζο: «Τα Ermis Awards,  είναι ο μεγαλύτερος θεσμός βράβευσης στη χώρα μας. Είναι η γιορτή της επικοινωνίας, μια μέρα γεμάτη λάμψη στην οποία δεν υπάρχει χώρος για την παραμικρότερη αμφισβήτηση. Το ΔΣ της  ΕΔΕΕ, ως θεματοφύλακας του θεσμού,  αποφάσισε να προβεί σε ένα διετές πρόγραμμα βελτιωτικών αλλαγών του κανονισμού λειτουργίας των Ermis, με σκοπό να θωρακίσει την αξιοπιστία των βραβείων, να εμπλέξει περισσότερους ανθρώπους της επικοινωνίας στη διαδικασία κρίσης, να ενσωματώσει ιδέες και προτάσεις που προέκυψαν από τη σχετική έρευνα και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στα βραβεία.

Για φέτος, οι σημαντικότερες αλλαγές στη διαδικασία ανάδειξης των βραβείων  συνοψίζονται στα παρακάτω:
1.   Δημιουργείται η “Ακαδημία Κριτών Ermis” στην οποία θα μπορεί να συμμετέχει όλη η αγορά επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιζομένων και συνεργατών παραγωγής, εφ’ όσον πληρούνται ορισμένα κριτήρια που θα ανακοινωθούν αργότερα. Από αυτήν την Ακαδημία, θα προέρχονται, όλα τα μέλη των επιτροπών Κρίσης.
2.   Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας και ανάδειξης των έργων. 
Όλα τα μέλη των επιτροπών θα προέρχονται από την Ακαδημία Κριτών μέσω εφαρμογής κριτηρίων. Θα υπάρχουν δύο επιτροπές που θα ψηφίζουν τα έργα.
- Η live κριτική επιτροπή (έως 13 κριτές) θα συνεδριάζει διά ζώσης και θα αναδεικνύει στην πρώτη φάση, τα έργα  finalist  (σημ.: τα shortlisted έργα μετονομάζονται σε finalists) και στη δεύτερη φάση, τα βραβεία. Στη δεύτερη φάση, τα 2/3 της βαθμολογίας θα προέρχονται από τη «μικρή» επιτροπή.
- Η Online Κριτική Επιτροπή θα ψηφίζει μέσω internet και θα προέρχεται από τη λίστα των κριτών που δεν συμμετέχουν στη live επιτροπή. Η online επιτροπή θα ψηφίζει μόνον στη δεύτερη φάση, δηλαδή για τα βραβεία. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από τουλάχιστον 30 κριτές ανά ενότητα και θα εισφέρει το 1/3 της βαθμολογίας
3.   Περιορίζεται το μέγιστο ποσοστό βραβείων.
Για την φάση των finalist, αυτά δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 33% (vs 40% περίπου σήμερα) ενώ τα βραβεία δεν θα ξεπερνούν το 18% φέτος (την επόμενη χρονιά θα περιορισθεί κι άλλο). 

Για την τελετή απονομής, θα υπάρξουν μια σειρά από αλλαγές που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τα Ermis Awards 2018, το ΔΣ της ΕΔΕΕ εμπιστεύθηκε στον Λάζαρο Ευμορφία, Executive Creative Officer στην JWT Athens, τον οποίο με την ευκαιρία συγχαίρει και ευχαριστεί εκ των προτέρων για τη συνεισφορά του.» 

Σύμφωνα με το Λάζαρο Ευμορφία, «Είναι ιδιαίτερη η τιμή για μένα και την JWT Athens και ευχαριστώ θερμά την ΕΔΕΕ. Επίσης είναι ιδιαίτερη η χαρά, καθώς φέτος εισάγονται καινοτόμες ιδέες ως προς την διαδικασία της κρίσης των έργων που στόχο έχουν - μέσα από την διευρυμένη εκπροσώπηση και αξιοποίηση  των ανθρώπων του κλάδου-, τον πλουραλισμό και την ακόμα μεγαλύτερη αντικειμενικότητα της ψηφοφορίας. Πέρα από αυτό, η «Ιδέα»  θα έχει την πρωταρχική και βαρύνουσα σημασία ανάμεσα στους παράγοντες αξιολόγησης της δημιουργικότητας των έργων.» 

BACK TO LIST

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μάθετε περισσότερα εδώ